Turva Jumalassa 2

Tämä kevät tullaan muistamaan koronakeväänä.­­ Koronavirus ja siitä seuranneet poikkeusolot ovat vaikuttaneet jokaisen arkeen jollakin tavalla. Töissä on jouduttu venymään äärirajoille, tai kohdalle on osunut loma tai lomautus. Moni on joutunut opettelemaan uuden tavan työskennellä etänä. Tai tekemään työpaikalla ihan uusia asioita. Ystävien tapaamista on pitänyt välttää ja kaupassakin on pitänyt varoa ja vältellä muita asiakkaita. Yksinäisyys on tullut monelle tutuksi. Tämä on se poikkeusolojen kevät, jolloin moni asia oli toisin tai tykkänään muuttui. Luultavasti monia asioita muistellaan tapahtuneeksi ennen tai jälkeen tämän kevään.

Maailmanhistoriassa tapahtumia sijoitetaan joko ennen tai jälkeen Kristuksen syntymän. Jumalan suuri rakkauden osoitus ja pelastussuunnitelma oli saanut alkunsa jo kauan ennen tätä. Jeesuksen syntymä maailmaan oli kuitenkin niin merkittävä tapahtuma, että se nimettiin vuodeksi yksi. Koronakevät on vuosi 2020 Jeesuksen syntymän jälkeen.

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot hämmentävät. Moni kokee ahdistusta ja pelkoa. Kodeissa tilanteet voivat kiristyä, päihteet, mielenterveysongelmat, ihmissuhteet, taloudellinen- ja terveydellinen-epävarmuus aiheuttavat lisää pelkoa ja turvattomuutta. Moni asia, jonka varaan on rakennettu, on luhistunut. Tarvitaan apua, lohtua ja toivoa.

Jeesuksen maanpäällinen tehtävä huipentui pääsiäisenä Golgatan keskimmäisellä ristillä, kun hän antoi henkensä ja kuoli sovittaen syntivelan, joka jokaisen ihmisen olisi pitänyt maksaa. Jeesus lunasti syntiset ihmiset vapaaksi ja valmisti jokaiselle pelastuksen vastaanotettavaksi. Jeesus voitti synnin ja kuoleman, istuu nyt Isän Jumalan oikealla puolella ja tarjoaa jokaiselle lahjaksi elämää, joka jatkuu iankaikkisesti. Minä olen halunnut vastaanottaa tuon äärettömän arvokkaan lahjan, sisälläni on rauha ja turvani on Jumalassa. Se on tarjolla myös sinulle.

Jeesus kertoi ”toimenkuvastaan” — Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja julistamaan Herran riemuvuotta. Kuolemansa ja ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus totesi, että hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Jeesuksella on valta yli kaikkien riippuvuuksien, sairauksien ja ongelmien. Tällaisen Jeesuksen seurassa on turvallista olla, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Minun turvani on Jumalassa.

Ps. 37:5           Anna tiesi Herran haltuun, turvaa häneen. Hän pitää sinusta huolen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print