Turva Jumalassa 3

Koronan aiheuttamat poikkeusolot ovat jatkuneet jo reilun kuukauden. Kaikenlaiset etäjutut alkavat tuntumaan melkein normaalilta. Kaikkeen näköjään tottuu. Mutta ei tämä aika kaikille helppoa ole. Perheet ja kotiolot korostuvat tässä ajassa. Yksin asuvalla sinkulla voi olla rankempaa, kun normaalit sosiaaliset suhteet ystävien kanssa on minimissä. Toisaalta isossa perheessä voi pinna kiristyä, kun ollaan kaiken aikaa yhdessä kotona. Ja jos elämässä on ollut sairautta, taloudellisia ongelmia, riippuvuuksia, pelkoja tai jotain muita rajoituksia jo aiemminkin, niin ongelmat helposti korostuvat poikkeusoloissa. Ikä ja elämänkokemus auttaa selviytymään tästä tilanteesta. Kokemus siitä, että on sitä selvitty vaikeista asioista ja tilanteista aiemminkin, luo uskoa siihen, että kyllä tästäkin selvitään.

Nyt kun ei voida tavata toisiamme kasvokkain, niin rohkaisen sinua pitämään yhteyttä ystäviin, tuttaviin ja sukulaisiin ihan perinteisesti soittamalla puhelimella. Pidetään huolta toinen toisistamme. Ei jätetä ketään yksin. Jos sinulla vain on voimavaroja, niin ole itsekin aktiivinen ja ole yhteydessä toisiin, älä jää vain odottamaan, että joku muu tekee jotain. Yhtenä vaihtoehtona voit soittaa myös meidän seurakuntamme puhelimeen, joka päivystää joka päivä klo 15-21. Voit soittaa ja vain jutella, tai voit kertoa rukousaiheita, joiden puolesta voimme rukoilla yhdessä. Numerossa 041 318 7360 sinua odottaa langan toisessa päässä ystävä.

Muistan kuinka vuosia sitten olimme perheen kanssa Espanjassa ja sairastuimme kaikki. Ulkona oli sateinen ja kolea keli, myös sisällä asunnossa palelimme kylmyyden ja kuumeen takia. Meillä ei ollut voimia soittaa kenellekään, toisaalta, emme halunneet myöskään huolestuttaa ketään. Ja juuri silloin Isä soitti minulle Suomesta ja kysyi miten voimme. Se oli paras puhelu ikinä. Jostain syystä Isästä oli tuntunut, että nyt pitää soittaa ja kysyä kuulumisia. Vielä enemmän meidän Taivaallinen Isämme tietää mitä meille kuuluu ja minkälaisissa tilanteissa olemme. Taivaan Isä haluaa auttaa ja koskettaa elämäämme rohkaisten, lohduttaen tai mitä kulloinkin eniten kaipaamme. Usein hän käyttää välikappaleena ihmistä. Rakastava Jumala halua sanoa sinulle: ”Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi” (Joos. 1:9). Sillä juuri ”Sinä olet hänen ilonsa, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta” (Sef. 3:17).

Ps. 37:5           Anna tiesi Herran haltuun, turvaa häneen. Hän pitää sinusta huolen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print