Turva Jumalassa 5

Viikonloppuna vietettiin helluntaita ja puhuttiin Pyhästä Hengestä. Kuten moni varmasti muistaa, niin ensimmäisenä helluntaina vuodatettiin Pyhä Henki kaikkien uskovien ylle ja siitä lähtien lupaus on koskenut jokaista uudestisyntynyttä uskovaa. Jeesus puhui maan päällä olleessaan useasti siitä, että hänen jälkeensä on Pyhän Hengen vuoro. Jeesus kuvaili Pyhää Henkeä mm. kaltaisekseen. Pyhä Henki on täällä maan päällä kaikkien uskovien voimana ja apuna.  Ei tarvi jaksaa ja uskaltaa yksin.

Yks mun elämäni suurimmista seikkailuista oli muutaman viikon reissu Australiaan. Eikä siinäkään sinänsä mitään muuta seikkailua ollut, kuin että olinpahan melkein maailman toisella laidalla, että ei enää kovin paljon kauemmas ois päässy. Reissu oli mulle iso juttu, kun olen luonteeltani sellainen kotihiirulainen, enkä ole koskaan haaveillut mistään suurista seikkailusta maailmalla.

Saatat ihmetellä, että miksi ihmeessä sitten lähdin Australiaan? No siinä kävi niin, että sisko sai houkuteltua mukaansa matkaseuraksi. Oli kiva lähteä yhdessä, yhteiselle matkalle, kun olemme samaa lihaa ja verta, samanlaisia. Oli seuraa, puhekaveri, kuuntelija, kartanlukija, ihmeiden ihmettelijä. Monikos teistä on päässyt käymään Wagga Waggan paikallisessa rautakaupassa tai Tumbarumban vesivoimalalla – että oli meillä seikkailua kerrakseen. Ja nyt on paljon yhdessä koettua ja muisteltavaa.

Sisko oli loistava matkakumppani, mutta Pyhä Henki on uskovalle vielä parempi. Uskovan vaellus kohti taivasta on pitkä matka ja kaikki tuki on tervetullutta. Pyhä Henki on uskovan paras matkakumppani. Samalla kun Pyhä Henki kirkastaa meille Kristusta, hän antaa meille mm. voimaa, rohkeutta, ymmärrystä, harkintaa, parhaita neuvoja ja vieläpä rukoilee meidän puolestamme. Jeesukseen turvaten, Pyhän Hengen avulla pääsee perille asti.

Ps. 37:5           Anna tiesi Herran haltuun, turvaa häneen. Hän pitää sinusta huolen!

“pikkaisen käsitelty” kuva Johannan reissualbumista
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print