Turva Jumalassa 7

Tämän kummallisen kevään ja kesän jälkeen on koittanut aika jäädä kesälomalle. Normaalisti olen tässä vaiheessa väsynyt, mutta onnellinen erilaisten leirien jälkeen. Tänä vuonna koronaan liittyvien syiden takia, jäivät leirit väliin. Harmi, sillä voisi sanoa, että leireillä vietetty aika on monella tavoin ihmisen parasta aikaa. Minulla on paljon ihania muistoja leireiltä, sekä leiriläisenä, että ohjaajana mahtavien leiriporukoiden kanssa. Kaikella on määräaikansa, joka asialla auringon alla. Jos Jumala suo ja elämme, niin ensi kesänä taas leireillään.

Jaakobin kirjeessä varoitetaan liikaa kerskailemasta suunnitelmistaan mennä sinne tai tänne tai tehdä sitä tai tätä.  Sen sijaan teidän tulisi sanoa: “Jos Herra tahtoo ja elämme, niin teemme tämän tai tuon (Jaak. 4:15). Tuntuu, että arjen keskellä alkaa helposti pitämään liian monia asioita itsestään selvinä. Kuitenkin elämä kaikkinensa on suuri lahja. Terveys, toimeentulo ja moni muu jokapäiväinen asia. Ja suunnitelmissa on usein monta muuttuvaa tekijää. Ihminen suunnittelee tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askelensa (Snl. 16:9). Parasta on silloin, kun on turva Jumalassa, jolla on hyvä tahto ihmistä kohtaan!

Vuorisaarnassa Jeesus opettaa hyvästä elämästä, kaiken voisi kuitenkin tiivistää siihen, että kun etsii ensin Jumalaan ja hänen tahtoaan, niin kaikki muukin loksahtaa kohilleen. Emme välttämättä saa kaikkea mitä haluamme, mutta saamme kaiken mitä tarvitsemme. 

Ps. 37:5           Anna tiesi Herran haltuun, turvaa häneen. Hän pitää sinusta huolen!

Kuva: Johanna Lahtinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print