Me

Seurakunnan vaiheisiin sen perustamisesta lähtien vuodesta 1950, mahtuu monenlaista: iloja ja koettelemuksia, Jumalan ihmeitä, voittoja ja tappioitakin. Seurakunta ei kuitenkaan elä menneissä siunauksissa, vaan katsoo luottavaisin mielin eteenpäin. Meidän Jumalamme on tämän päivän ja tulevaisuuden Jumala.

Tärkein tehtävämme on evankeliumin ilosanoman eteenpäin vieminen Heinolassa ja maailman ääriin asti (Lähetys-strategia) Evankeliumin sanoma on auttanut ja vapauttanut lukemattomia ihmisiä. Se on muuttanut hyvin erilaisia ihmisiä kuten ns. siivosyntisiä, alkoholisteja ja rikollisia Jeesuksen seuraajiksi. Evankeliumin sanoma on tehnyt heistä uusia ja onnellisia ihmisiä. Se on antanut toivoa toivottomuuteen, lohtua lohduttomuuteen, valoa pimeyteen, iloa suruun. Se on tuonut turvallisuuden tunnetta turvattomuuteen, nostanut alas painettuja, rohkaissut lukemattomia ihmisiä. Evankeliumi on ollut sielumme ja henkemme ravintoa, josta koko sivistyksemme ja hyvinvointimme on saanut alkunsa. Oikeassa hengessä julistettuna se on ollut ja tulee aina olemaan paras ja ennaltaehkäisevin sanoma kaikkea kurjuutta vastaan.

Heinolan Helluntaiseurakunta edustaa evankelista, raittiin suunnan karismaattista suuntausta sekä herätyskristillisyyttä. Kristittyinä haluamme olla yhteistyössä kaupunkimme kristillisten kirkkojen kanssa. Pyrimme olemaan opillisesti uuden testamentin mukainen, Kristus-keskeinen, apostolinen seurakunta. Emme ole aina kaikessa onnistuneet, mutta pyrkimyksemme on mennä Jumalan armon avulla eteenpäin. Kaikkia Heinolan kaupungin asukkaita siunaten

Lue lisää

Helluntaiseurakunnan uskon pääkohdat

  1. Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.
  2. On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.
  3. Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.
  4. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.
  5. Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnaan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.
  6. Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.
  7. Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.
  8. Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.
  9. Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.
  10. Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.
Lue lisää

Koronarajoitusten kiristyttyä, seurakunnassa EI toistaisteksi kokoavaa toimintaa. Seuraa nettilähetyksiä to klo 18 ja su klo 11

Hetki yhdessä

tiistaisin klo 11

Sana ja rukous

keskiviikkoisin klo 18

Elintarvikejakelu

perjantaisin klo 12

Jumalanpalvelus

sunnuntaisin klo 11