Matti-papin pakinat

Tohtori Tatti

Kas parkkipaikan mustaan asvalttiin tuli patti.

Siitä murtautui esiin tohtori tatti.

Lehmäntatti.

Päänsä päällä koreili musta lakki, tohtorin lakki,

musta, paksu ja painava asvalttilakki.

Siinä se seisoi, tohtori tatti, elämän ihme.

_

Mihinhän tämän vertaisin?

Evankeliumi on tuon pienen siemenen kaltainen. Jossakin elämän vaiheessa ihminen kuulee evankeliumin. Usko syntyy kuulemisesta. Sen syntymistä ei voida mitata, eikä edes aistein havainnoida. Se lävistää ihmisten kovimmatkin panssarit, jotka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan. Samalla viivalla ovat agnostikko, kuin ateisti, pappi tai haudankaivaja, tai eristyssellissä istuva vanki. Jossakin ihmiselämän kääntöpisteessä se vain murtautuu esiin muutoksena, joka vaikuttaa ajattelutapaan kuin myös asenteisiin.

Usko, jonka Jeesus vaikuttaa, saa tänäänkin ramman kävelemään, sokean näkemään, uskomme uudistumaan.

Jumalan seurakunta on myös ihme, se syntyi n. 2000 vuotta sitten. Se on haluttu tuhota eri hallitsijoiden toimesta ja kristittyjä on vainottu ja surmattu uskonsa tähden. Kuitenkin siinä on ollut kautta aikojen kasvun siemen. Raamattua on vihattu, koetettu hävittää rovioissa. Siitä puhuminen on usein kielletty, jopa sen hallussa pitäminen. Raamattu on maailman vaarallisin kirja. Raamattu kertoo elämän alkajasta ja täyttäjästä, kaiken Luojasta. Hänet me löimme nauloilla ristiin ja tapoimme. Kuolema, eikä tuonela, eikä hauta voinut Häntä pitää, vaan Hän nousi ylös kuoleman voittajana.

Sinua siunaten, Matti-pappi