Matti-papin pakina

IHMISARVO

Mikä on ihminen? Eläinlajiko muiden eläinten joukossa?

Syntynyt sattuman tuloksena jonkinlaisen evoluution lopputuotteena?

Syntynyt Mansikin kaltaiseksi tuotantoeläimeksi, tahkoamaan rahaa yhteiskunnan eliitille?

Entä sitten kun edessä on vanhuus ja sairaudet, se pelätty dementoituminen?

Siis määritelläänkö ihmisen arvo sen mukaan mitä hän kykenee tuottamaan, ja miten pitämään yllä tätä uppoavaa laivaa, jota myös yhteiskunnaksi kutsutaan?

Mikä taho määrittelee ihmisarvon, ja ihmisoikeudet? YK?

Onko olemassa jokin taho, joka niitä myös valvoo? YK?

Onko Kongon naiset ja pikkutytöt ihmisarvon ulkopuolella, kun ovat sattuman heittäminä syntyneet sodankäyntivälineiksi, raiskausten uhreiksi? Eikö tässäkin huuda oikeuksiaan rahan valta, ja maailman ”pelastajaksi” kaavailtu sähköauto?

Hehän (Kongon naiset) ovat ihmiskunnan periferiassa länsimaisen median valvovan silmän ulottumattomissa?

Mikä määrittelee ihmisarvon???

Alussa Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen kaltaisekseen, mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät. Ihminen on ihmeellinen luomus, fyysinen henkinen ja hengellinen. Hänelle annettiin tehtävä viljellä ja varjella tätä planeettaamme. Jumalan kuvaksi luotu ihminen nousi kapinaan Luojaansa vastaan, näin Jumalan kuva ihmisessä himmeni. Tätä katastrofia nimitetään syntiinlankeemukseksi.

Syntiinlankeemus sai aikaan sen todellisuuden, että ihmiskunta kadotti oman alkuperäisen kutsumuksensa. Viljelijästä ja varjelijasta tuli riistäjä, ryöstäjä ja myös murhaaja. Nyt koko tämä luomakuntamme, jota myös ekosysteemiksi kutsutaan, kantaa tämän lankeemuksen seurauksia. Tämän sai aikaan se, kun ihminen päätti olla riippumaton maailmankaikkeuden Luojasta kaiken viisauden lähteestä.

Mutta ei kuitenkaan nyt ole syytä synkistelyyn ja toivottomuuteen!

Jumala kaiken Luoja päätti lunastaa synnin turmeleman ihmisen, jonka orjaksi ihminen oli myynyt itsensä. Oho nyt tuli paha termi. lunastaa?? Mitä se on?

Siis Jumala päätti ostaa ihmisen vapaaksi Saatanan vallan alta, jonka systeemin vangiksi ihmiskunta oli päätynyt. Tämän systeemin seurauksena oli kuolemantuomio, joka kuuluu ihmiskunnalle ansioittensa perusteella koska synnin palkka on kuolema!!

Tästä alkaa Raamatun huikea rakkauskertomus, joka määrittelee ihmisen todellisen ihmisarvon.

Jumala itse tuli Kristuksessa, Pojassaan ihmiseksi ihmisten keskelle, saaden aikaan täysin käsittämättömän vaihtokaupan. Kristus otti päälleen sinun ja minun synnit kantaen ne ristille, Hänet siis tehtiin syntipukiksi. Toisin sanoen, kaikkein korkein tuomari tuli kärsimään sen tuomion, joka olisi kuulunut meille. Hän kärsi sijaiskärsijänä kuolemantuomion, meidän edestämme.  Mitä se edellytti? Hänet ripustettiin nauloilla ristille, näin Hänen verensä sai aikaan lunastuksen. Tämän tapetun Poikansa, joka makasi haudassa, Isä herätti kuolleista.

Tämä määrittelee todellisen ihmisarvon.

Olet kolminkertaisesti rakastettu.

Olet arvokas luomistyön perusteella, luotu Jumalan kuvaksi.

Olet arvokas lunastustyön perusteella.

Olet arvokas sovituksen perusteella, Kristus sovitti syntisi.

Tässä on ihmisarvo!