Minun tarinani Ismo Jinni

SANOJA SINULLE

Hei, minun nimeni on Ismo Jinni, olen Heinolan Helluntaiseurakunnan jäsen ja olen nyt korona aikana vastannut perjantain elintarvikejakelusta.

Synnyin Helsingissä 60 vuotta sitten, mutta äitini ei pystynyt huolehtimaan minusta, joten jouduin lastenkotiin. Sieltä isän äiti haki minut jossain vaiheessa pois. Lapsuus oli vähän karua, mutta he kuitenkin huolehtivat minusta parhaansa mukaan.

Teinivuosina elämä lähti väärille raiteille ja jouduin ensin Outamon ja sen jälkeen Vilppulan koulukotiin, mistä 18-vuotiaan pääsin sieltä pois. Koulukoti kierteessä päihteet tulivat elämääni. Ajauduin kaveripiirin missä tehtiin rikoksia, niinpä minunkin tieni vei Keravan nuorisovankilaan.

Armeijan jälkeen lähdin Tanskaan Kristianin kaupunkiin, sieltä tulin noin vuoden päästä konsulin kyydissä suoraan sairaalaan, kun maksa oli pettänyt. Sairaalassa minua tuli katsomaan entisiä kavereitani, jotka olivat tulleet uskoon. Ihmettelin mitä heille oli tapahtunut, kun he olivat niin muuttuneet, jopa ulkoisesti siistiytyneet.

Sairaalasta päästyä mietin paljon uskon asioita. Eräänä päivänä Hakaniemen torilla kohtasin uskovaisen Heikki Hurstin. Siinä torilla Heikki rukoili puolestani ja minä pyysin Jeesusta elämääni. Tämä tapahtui vuonna -81. Siinä hetkessä elämäni sai uuden suunnan. 20 vuotta sitten muutin Lahteen, missä Jumala johdatti elämääni uskossa olevan puolisoni.

Yhdessä olemme saaneet tehdä avustustyötä Suomen lisäksi Venäjällä ja Baltian maissa. Tämän lisäksi olen ollut mukana KAN -työssä, mikä on Kristillinen Alkoholisti ja Narkomaani -työtä tekevä yhdistys. Näin Jumala voi muuttaa elämän suunnan, sillä ilman Hänen kohtaamistaan olisin jo mullan alla.

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh. 3:16)

Ismo Jinni