David Dahlen: “Ilo maailmalle, Herra on tullut …”

”Ilo maailmalle, Herra on tullut; … Anna jokaisen sydämeen valmistaa tila Hänelle.”

Varttuessani poikana pienessä kalastajakylässä Amerikassa, joulun aikaan liityin muiden mukaan laulamaan tätä kaunista laulua ”Ilo maailmalle ”, ilman mitään aavistusta siitä, mitä se todella tarkoittaa, enkä edes välittänytkään, koska en tuntenut henkilökohtaisesti Taivaan ja Maan Jumalaa. Tiesin tuolloin vain, että meidän perheemme joulujuhlat olivat hyvin lähellä, ja tuskin maltoin odottaa mitä joulupukki oli jättänyt minulle joulukuusen alle.

Monta vuotta myöhemmin, kuultuani Vapahtajan evankeliumin sanoman ja uudestisynnyttyäni Pyhän Hengen vaikutuksesta 35-vuotiaana, seisoin suuren miesjoukon edessä liittovaltion vankilassa Floridassa valmistautuessani opettamaan Raamatun tutkimista. Juuri ennen Raamatun tutkimista, lauloimme yhdessä tämän kauniin laulun, jonka olin kerran poikana laulanut. Mutta tämä kertaa oli minulle erilainen – ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni laulun sanat tulivat todella syvältä sydämestäni!

“Ilo maailmalle, johon Herra on tullut … Ilo maailmalle, jota Vapahtaja hallitsee … Anna jokaisen sydämeen valmistaa tila Hänelle. “ Vaikka halusin alusta asti miellyttää Taivaan ja Maan Herraa kaikin tavoin, tajusin silloin, etten ollut antanut Hänen täydellisesti hallita ja vallita sydämessäni niin kuin Hän halusi. Se oli pikemminkin David, yhdessä kolmen parhaan ystävänsä kanssa – minä, minä ja minä, jotka halusimme saada ensimmäisen sijan kaikessa.

Kiitän tänään Jeesusta Kristusta, kaiken armon, laupeuden ja totuuden Herraa, joka on tehnyt työtä sydämessäni näiden monien vuosien ajan. Rakastan ja iloitsen suuresti, kun laulan tämän mahtavan laulun sanoja. Haluan että maailma – olipa se naapurissa tai meren takana –  tuntee ja antaa sydämessään täyden tilan Hänelle. Silloin kykenemme yhdessä riemuitsemaan ja iloitsemaan jatkuvasti, laulaen ”Ilo maailmalle, Herra on tullut”.

Siunattua Joulun aikaa 2020

David Dahlen

Joy to the World

Joy to the world!
Joy to the world! Oh, woah

Joy to the world! The Lord is come
Let earth receive her King!
Let every heart prepare Him room
And heaven and nature sing
And heaven and nature sing
And heaven, and heaven and nature sing

Joy to the world!
Joy to the world! Oh

Joy to the world! The Savior reigns
Let men their songs employ
While fields and floods
Rocks, hills and plains
Repeat the sounding joy
Repeat the sounding joy
Repeat, repeat the sounding joy

Joy to the world then we sing
Let the earth receive her King!
Joy to the world then we sing
Let the angel voices ring

Joy to the world then we sing
Let the men their songs employ
Joy to the world then we sing
And repeat the sounding joy

He rules the world with truth and grace
And makes the nations prove

And glories of His righteousness
And wonders of His love
And wonders of His love
And wonders of His love
And wonders, wonders of His love
And wonders, wonders of His love

Joy to the world then we sing
Let the earth receive her King!
Joy to the world then we sing
Let the angel voices ring

Suomenkieliiset sanat: Anna-Mari Kaskinen, ”Riemuitse maa”