Minun tarinani Ritva Vataja

TERVEHDYS SINULLE RAKAS YSTÄVÄ!

Oli kesä. Olin silloin vähän yli 14 ikäinen. Olin sopinut ystäväni Pirjon kanssa, että tiettynä lauantaina menisimme yhdessä Kuhmon Kelolle, tanssipaikalle. Minulle se olisi ollut eka kerta. Mutta minulle tulikin este, etten päässyt. Sinä kesänä aloin miettiä elämän asioita pintaa syvemmältä.

Mietin, mitä on kuoleman jälkeen ja mitä ne joskus kuulemani taivas ja kadotus ovat. Pelotti, kun ajattelin niitä asioita. Uskominen Jumalaan ja Jeesukseen askarrutti. Kysyin koulussa Tuija -ystävältäni näistä asioista. Tuija vastasi, että hänpä kysyy äidiltänsä. Seuraavana päivänä sain vastauksen, ettei niitä asioita pidä miettiä, voi tulla hulluksi. Voi ei – halusin tietää totuuden.

Oloni oli rauhaton ja etsin vastauksia. Koulun portaikkoon oli laitettu juliste, jossa luki: ”Joko sinulla on Herran Jeesuksen antama sielunrauha?” Monta kertaa ohi kulkiessani luin ja vastasin mielessäni, että ”ei ole”. Ihmettelin itsekseni, miksi ei iskelmät ja tanssipaikalle lähtö enää kiinnostaneetkaan. Kävin Pirjon kanssa yhden kerran syksyn aikana diskossa, mutta totesin, että en kuulu tänne.

Kodistamme löytyi hengellisiä kirjoja, niiden kautta ymmärsin, että minun on itse valittava, uskonko Jeesukseen vai en. Syksyn mittaan pohdin ja puntaroin mm. sitä, että menettäisinkö kaikki ystäväni, jos minusta tulle uskovainen. Yksi meistä ison perheen sisaruksista oli jo ottanut Jeesuksen vastaan elämäänsä nuorena. Hän asui jo pois kotoa, mutta tilasi minulle Raamattu -aiheisen,” Aarteen etsijän tie” -nimisen kirjekurssin. Ensimmäisessä osassa siinä johdatettiin tekemään valinta. Siihen oli piirretty risteys, jossa luki ”Taivas” ja ”Kadotus”. Sain Jumalalta armon polvistua Hänen eteensä ja valitsin taivastien. Se on ollut elämäni paras valinta. Löysin Jeesuksen, löysin Totuuden!!

Jeesus sanoo: ”…ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.” Joh 6:37

Raamattu sanoo: ”Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon.” Matt 16:26

Siunaavin terveisin

Ritva Vataja