Minun tarinani Hannu Lahtinen

Moi,

Kauan sitten opiskellessani ammattiini saimme tehtäväksi tutustua toinen toiseemme kertomalla arvoistamme luokan edessä. Jokaisen tuli vuorollansa kertoa siitä mikä todella on tärkeintä ja arvokkainta elämässä. Luokkakaverit kertoivat laulujen, runojen ym. kautta elämästään. Joku kertoi ystävien olevan tärkeintä, toinen terveyden, kolmas perheen ja toimeentulon. Kaikilla oli mielestäni hyvän elämän kannalta hienoja ja tärkeitä asioita.

Omaa vuoroani odottaessa mietin omaa elämäni. Melkein heti Raamatusta nousi mieleeni Jeesuksen Kristuksen sanat Matteus 16:26 ” Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? ”

Avasin Raamattuni luokan edessä ja kerroin, että luen maailman myydyimmästä bestselleristä, joka on muuttanut miljoonien ihmisten elämän ympäri maailmaa. Kirja on vanha, mutta sen sanoma on ajankohtainen kaikille ihmisille kaikkina aikoina. Se ei ole vanhentunut. Aurinkokin on vanha, mutta silti se antaa lämpöä ja valoa.

Kirjan päähenkilö on Jumala, joka tahtoo tehdä itsensä ja tahtonsa tunnetuksi luomalleen ihmiselle. Kukaan meistä ei ole täällä sattumalta. Avaruus galakseineen ja tähtitarhoineen ei ole sattumaa. Kaiken takana on intelligent design, suuri Arkkitehti, Jumala. Jos tämä on totta, sanoin, eikö silloin meille olekin tärkeintä tietää mitä Hänellä on meille sanottavaa?

Kerroin opiskelukavereilleni, että tämä elämä ei ole vain tässä. ”Minne puu kaatuu, sinne se maatuu” on vain osatotuus. Suuri Arkkitehti rakensi meihin sielun, joka elää kuolemankin jälkeen, ikuisesti.

Mitä se hyödyttää, vaikka voittaisimme ja saisimme kaiken tässä ajassa ja silti saisimme sielullemme vahingon? Voisimme saada kaiken vaakakuppiini: terveyden, lottovoiton, talot ja mökit sekä aina käytettävissä olevan yksityiskoneen lentää minne huvittaa lomalle ja toiselle puolelle vaakakuppia sieluni. Sielu painaisi kevyesti enemmän! Elämä jatkuu kuoleman jälkeen, joko taivaassa tai kadotuksessa. Taivas on pyhä. Sinne ei pääse yhtään syntiä.

Jumalalla on hyvä tahto meitä kohtaan. Hän ei tahdo yhdenkään hukkuvan, vaan kaikkien pelastuvan. Hän ei tee sitä väkisin. Sinun tulee sanoa kyllä, Jeesus Kristus, anna anteeksi syntini ja pelasta minut! Voit tehdä sen tänään. Raamattu sanoo, että tänään on pelastuksen päivä. Älä siirrä sekuntiakaan kauemmaksi elämäsi tärkeintä päätöstä, sielusi pelastusta!

Hannu Lahtinen

Hannu Lahtinen on Marttyyrien äänen toiminnanjohtaja Suomessa, tutustu toimintaan: www.marttyyrienaani.fi