Osallistumisesta pyydetään ilmoittamaan

Kesä on monien juhlien aikaa; valmistujaisia, rippijuhlia ja häitä on melkein ruuhkaksi asti. On mukava kokoontua (koronarajoitusten sallimissa rajoissa) juhlimaan yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa. Erityinen ilo on tavata harvemmin nähtyjä ystäviä jostain kauempaa.

Minulle eräs mieliinpainuvin juhla oli, kun sain vuosia sitten kutsun presidentin linnaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Noihin juhliin piti valmistautua huolella. Apua, mitä puen päälle, kun se tulee telkkaristakin? Kolttu piti olla juhlan arvoinen ja kampaajallakin täytyi käydä. Oli jännittävää valmistautua arvostettuun tilaisuuteen.

Juhlien isäntä haluaa järjestelyjen takia tietää etukäteen ketä on tulossa. Kutsuun tulee vastata annettuun päivämäärään mennessä. Usein jätämme kutsuun vastaamisen viimetippaan ja havahdumme ilmoittamaan tulosta tai esteestä vasta määräpäivänä tai reilusti sen jälkeen.  Tiesithän, että kutsuun saa vastata heti sen saatuaan, se ilahduttaa kutsujaa.

Raamattu kertoo, että taivaassa on valmisteilla iankaikkiset juhlat ja sinne on kutsuttu ihan kaikki. Tuohon Jeesuksen Kristuksen esittämään kutsuun jokaisen pitää vastata henkilökohtaisesta ja ajoissa, tämän maallisen elämän aikana. Ottamalla vastaan Jeesuksen tarjoaman syntien anteeksiannon saan juhliin soveltuvan juhlapuvun ja pääsyn taivaaseen. Jeesus sanoo, että Hän on tie, totuus ja elämä, eikä kukaan pääse Isän luo taivaaseen muutoin kuin uskomalla Jeesukseen. 

Vp. on kutsuun lisättävä pyyntö, jolla kehotetaan kutsuttua ilmoittamaan tulostaan tai mahdollisesta esteestä. Ainut este taivaaseen pääsylle on synti. Ilmoita osallistumisestasi ajoissa Jeesukselle pyytämällä synnit anteeksi ja laittamalla juhlapuku asiat kuntoon. Taivaassa tavataan!