Puuttuuko sinulta yksi – ja sen ohessa kaikki?

Oli varhainen aamu ja kävelin tien yli postilaatikolle hakemaan postia. Ajattelin siinä, että miten eläisin tämän päivän, jos tietäisin, että päivä olisi elämäni viimeinen. Suuntasin katseeni taivaalle, joka oli aamun hämärässä pilvien peitossa. Ajatukseni siirtyivät Aabrahamiin, jonka Jumala vei ulos katselemaan tähtiä. Jumala sanoi Aabrahamille: ”Katso taivaalle ja lue tähdet, jos ne taidat lukea, niin paljon on oleva sinulla jälkeläisiä.” Ja Aabraham uskoi Herraa ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi. Aiemmin Jumala oli luvannut siunata Aabrahamia ja tehdä hänestä suuren kansan, ja Jumala lupasi siunata niitä, jotka häntä siunaisivat ja kirota ne, jotka häntä kiroavat. Jumala lupasi vielä, että hänessä tulevat siunatuksi kaikki sukukunnat maan päällä. Tähän Raamatun paikkaan, joka löytyy 1. Moos. 12. luvun alusta, sisältyy jo lupaus Messiaasta, ja iloitsin tuona aamuna, että saan elää tätäkin päivää Aabrahamin jälkeläisenä.

Siinä postilaatikkoreissullani sisältäni nousivat vielä sanat: Yksi sinulta puuttuu, ja sen ohessa kaikki, Jeesuksen Kristuksen sisäinen tunteminen. Niin, se onkin tärkein! Odotin innolla työpäivän loppumista, jotta pääsisin etsimään Raamatusta tuon paikan, jossa nuo sanat varmaankin olisivat. Kuitenkaan en Raamatun tietosanakirjankaan avulla löytänyt, kuin osan kyseisestä sanonnasta. Kun Raamatussa ei ollut kohtaa että ”yksi sinulta puuttuu, Kristuksen sisäinen tunteminen” kysyin pastori mieheltäni mistä nämä sanat ovat. Mieheni vastasi, että Paavo Ruotsalainen kuuli nuo sanat uskovaiselta seppä Högmannilta, jonka luo Paavo sielun tuskissaan oli rientänyt neuvoa kysymään.

Kirjastosta löytyi apu asian tutkimiseen – Paavo Ruotsalaisen elämäkertaa lukiessani tajusin, että on vieläkin monia jotka yrittävät omin voimin pelastua. Seppä Högman sanoi vielä,” niin kauan kun sinä itse omin voimin yrität, mistään ei tule mitään, et pääse lähemmäksi Jumalaa, etkä pääse taakkojesi alta. Syntinen ihminen antaa Kristukselle syntinsä ja huonoutensa, Kristus antaa tilalle pyhyytensä.” – Niin, sinä joka et ole kokenut pelastuksen iloa ja vapautta vielä niin haluan kertoa sinulle, että Jeesus teki kaiken pelastukseen liittyvän meidän puolestamme. Emme voi siihen mitään lisätä, emme myöskään voi siitä mitään pois ottaa. Jeesuksen uhrikuolema, kun Hän vuodatti puhtaan verensä, on pelastuksemme hinta. Meidän osuudeksemme jää tulla synteinemme hänen puhdistettavakseen ja ottaa hänet elämämme Herraksi. ”Mitä hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon”, sanoi JEESUS. Jos ihmiseltä puuttuu kaikkein tärkein, eli Jeesuksen sisäinen tunteminen, puuttuu kaikki. Kun en vielä ollut uskossa, luulin uskovien elämän olevan ilotonta ja tylsää, mutta voin sanoa nyt jo vuosikymmenien uskossa olon jälkeen, että suurin iloni ja onneni on siinä, että saan olla Jumalan lapsi ja tiedän, minne olen matkalla.

Lasten ja nuorten leirillä olemme näyttelemällä esittäneet tilanteita, jossa uskovainen nuori kertoo ohikulkeville Jeesuksesta. Monenlaisia ihmisiä kutsutaan ottamaan Jeesus vastaan. Jotkut eivät halua ajatellakaan tarvitsevansa Jeesusta. Esitys jatkuu, kun enkeli seisoo taivaan portilla ja etsii Elämän kirjasta nimiä. Kaikkien nimiä ei löydy, vaan vain niitten, jotka ovat ottaneet kutsun vastaan maanpäällä. Tosin siinä kohdin kaikki haluaisikin päästä taivaan ihanuuteen. Verukkeita ja puolusteluja siinä vaiheessa keksitään, mutta ei auta enää puolustelut, ovi on kiinni. Nyt elämme tätä päivää ja olkoon se meille päivä, jolloin katsomme Jumalan lupausten tähtitaivaalle, silloinkin kun päivä on pilvessä. Jeesus rakastaa sinua ja tahtoo olla sinun elämäsi Herra!

Siunausta sinulle!

Ritva Vataja