Matti-papin Joulutervehdys

Sana Jouluksi

”Me käymme joulun viettohon taas kuusin kynttilöin…” ja  ”Rauhaa, vain rauhaa, kellot ne soi…” Näin lauletaan tutuissa joululauluissa.

”Älkää pelätkö, minä ilmoitan teille suuren ilosanoman: teille on syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra”, oli enkelin ilmoitus paimenille kedolla. Sinne arkisen työn keskelle, yön pimeyteen loisti valo, Kristus, hän maailman valo, oli tullut maailmaan.

Miksi hänen syntymänsä oli ainutlaatuinen?

Jeesuksen syntymä tänne maailmaan oli ennustettu jo satoja vuosia aikaisemmin. Hänen tuli syntyä, Betlehemin kaupungissa Israelissa. Hänelle tuli antaa nimeksi Jeesus. Hänen kuolintapansa oli ennustettu n. 1200 eKr Daavidin kautta, että hänet naulittaisiin ristille ja Jesajan kirjoitti jo n. 700 eKr myös sen, millä tavalla hänet haudataan. Myös hänen ylösnousemuksensa oli ennustettu etukäteen. Tämä kaikki on kerrottu meille Raamatussa.

Kuka Hän on? – Hän on Rauhan Ruhtinas, hän on Herra ja Kuningas, Hän on maailman Valkeus, hän on Toivo ja Hänessä meillä on pelastus synneistämme ja iankaikkinen elämä. Kaikille, jotka ottavat hänet, Jeesuksen, vastaan Hän antaa oikeuden tulla Jumalan lapseksi. Joka hänen tykönsä tulee, sitä hän ei heitä ulos.

Avaammeko Hänelle sydämemme oven ja kutsummeko Hänet, Rauhan Ruhtinaana, Herrana ja Vapahtajana oman elämämme valtaistuimelle?

Hän antaa rauhan silloinkin, kun elämän ahdistukset jyräävät päälle. Omassa elämässäni sairaalan sänky on tullut tutuksi. Jeesus on auttanut silloinkin, kun lääkärit ovat nostaneet kätensä pystyyn. Syvällä sisimmässäni ovat soineet Jeesuksen sanat: ”Minä olen sinun kanssasi, älä pelkää!” Yliluonnollinen rauha on täyttänyt sydämeni ja mieleni, koska olen saanut ottaa vastaan omaan elämääni Jeesuksen, Rauhan Ruhtinaan

Toivotan teille lukijoille Rauhallista Joulua!

Matti Vataja